sreda, 31. oktober 2018

12. dan: SOLZE OB SLOVESU

Že od jutra nas je spremljala grenka misel, saj je bil to naš zadnji delovni dan v A2. Ker smo se spoprijateljili z osebjem smo vedeli, da bo slovo še posebej težko, a neizbežno. Ko smo prišli v laboratorij, se je vzdušje v sekundi spremenilo. Postali smo delavno živahni in pripravljeni na nove izzive. Danes smo se še zadnjič zamenjali in tako je vsak par opravljal vsako nalogo dvakrat.

Pogovor je hitro stekel, čas pa še hitreje. Preden smo se zavedali je napočil čas za kosilo, kjer nas je ponovno pričakala prijazna natakarica Maria. Zanjo smo imeli pripravljeno posebno presenečenje, saj je prijazno skrbela za naše lačne želodčke zadnja dva tedna. Darilo je bila škatla BIC piškotov. Sama pa nas je presenetila s poslovilnim darilom. Vsak je dobil košček ledene torte, korenčkove torte in cheesecake. 

Maruša in Zala zelo skoncentrirani na pridobljeni "sladkiš"


Ledena torta, cheesecake in korenčkova torta

Po kosilu smo se poslovili od laborantk in lastnikov podjetja. Na žalost Alen, zaradi osebnih razlogov, ni bil prisoten. Kljub temu nas je presenetil s prijaznim sms sporočilom. Za naš trud in resnost v laboratoriju so nam podarili škatlo lokalnih dobrot. 

POGREŠALI VAS BOMO:

Vedno nasmejana Beatriz, za sliko resna


Joana, vedno za hece


Delovna čebelica Ana Catarina


Celotna ekipa teh dveh tednov
Odhajamo iz laboratorija ... Upamo, da se še kdaj ponovno snidemo


Lokalne dobrote in v ozadju nenamerna promocija BIC-a


Zvečer smo se kljub celodnevnemu poslavljanju nekoliko poveselili. Namreč, tudi na Portugalskem, za večer 31. oktobra, praznujejo noč čarovnic. Odločili smo se, da bomo sledili tradiciji in se vsi skupaj oblekli v maske, in sicer "Odpuljeni laboranti". Odšli smo v mesto in se neizmerno zabavali z domačini in strašili mimoidoče.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KAJ SMO SE NAUČILI?

DELO V LABORATORIJU Cilj izmenjave je, da   v praksi spoznamo delo, na katerega se z veliko mukami teoretično pripravljamo v šolskih klo...