petek, 26. oktober 2018

7. dan: SHOPPING CHALLENGE


Danes smo se na delo peljali po malo drugačni poti in spet prispeli z zamudo. Ob petkih je v podjetju A2 prvih nekaj ur namenjenih pospravljanju in čiščenju delovnih površin. Ker pa smo na delo prispeli s polurno zamudo, smo se skoraj popolnoma izognili nadležnemu čiščenju in se kar kmalu lotili dela.


Naš priden čistilec ... 
… in njegov pomočnik 😜

Že poznane dvojice smo danes zopet "zaokrožile". Luka in Andraž sta najprej Johanni pomagala pospraviti steklovino in ostale laboratorijske pripomočke, ter nato opravljala včerajšnje delo Zale in Maruše. Rebeka in Maša sta izmerili pH zemlje z zelo občutljivim pH metrom, zato sta morali biti zelo previdni. Kasneje sta vzorce zemlje še centrifugirali in pripravili za analizo s plazemskim spektrometrom. Zala in Maruša pa sta danes rokovali z vzorci za analizo s plinsko kromatografijo.

Naprava za merjenje pH vzorcev

Centrifugiranje se je ravno končalo ...
Pri kosilu nas je danes naša prijazna natakarica presenetila. Naš običajni jedilnik sestavljata juha in glavna jed, danes pa smo dobili še posladek na račun menze, in sicer tradicionalno portugalsko sladico Pastel de Nata. Bila je super slastna in zato je izvabila na naša usta široke nasmehe.

Pastel de Nata - okusno presenečenje iz kuhinje
Ker smo center mesta Brage že podrobno prečesali, smo se za današnje popoldne morali domisliti nekaj novega. Po dokaj običajnem delovnem dnevu nas je tako prijazen voznik na poti proti hotelu odložil v nakupovalnem centru Braga Parque. Že pred vhodom je Maruša izrazila sožalje našima fantoma, saj je predvidevala, da bodo naslednje ure zanju mučne. Fanta pa sta ji samozavestno odgovorila:
"Boš že videla! Stavimo, kdo bo dlje zdržal!"
Kupili smo si nekaj oblačil, ki nam jih je začelo zmanjkovati, saj na delu pridno “švicamo”. Ko smo zaključili, smo se peš odpravili proti hotelu in se celo nismo izgubili. Kmalu po povratku je bil čas za večerjo. Večerne jedi po navadi sestavljajo riž/krompir, solata in meso/riba. Danes pa smo za večerjo jedli že zelo pogrešane testenine s solato in “dunajskim zrezkom”. Za sladico smo imeli vaniljev puding.


Mika je bila pridna tako kot mi, saj je prehodila kar 8 km in je zato pošteno utrujena. Ker pa večer brez taroka ne obstaja, smo se tudi danes zbrali za mizo in se med igranjem ter pisanjem bloga sprehodili čez današnje dogodke.


Samo na pol pri igri... je nogometna tekma pomembnejša 

PS. 
Fanta sta pri nakupovanju res zdržala dlje kot dekleta in tako potrdila svojo "moškost". Ko smo se punce čez eno uro vrnile v prvo trgovino, sta ravno uspešno zaključila svoj nakup. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

KAJ SMO SE NAUČILI?

DELO V LABORATORIJU Cilj izmenjave je, da   v praksi spoznamo delo, na katerega se z veliko mukami teoretično pripravljamo v šolskih klo...